top of page

רוב האנשים ישפטו פלייר במבט חטוף שיקבע אם בכלל יקחו אותו להסתכל, וגם אז, יקדישו שניות מעטות לקרוא. מסיבה זו יש להקדיש מחשבה מרובה לעיצוב הפלייר, יש שניות מעטות להגיע לליבו של הקורא ולכן יש להשתמש בחוכמה באמצעים הויזואלים העומדים לרשותינו. הקורא הוא הלקוח הפוטנציאלי ולא נרצה להפסידו בגלל פלייר באיכות ירודה. הפעם, באמצעות מקרה אמיתי, אני רוצה לדבר על מה אסור לעשות- מהו הטעויות שיש להימנע מהן. אציג בפניכם ארבע טעויות, השזורות זו בזו,  אשר הביאו את הפלייר לכישלון, כלומר המסר הפרסומי לא עבר כראוי. כל טעות הוסיפה והעצימה את הטעות האחרת.

ובכן, לא מזמן התקיים פסטיבל מסויים במקום בו אני מתגורר, זהו פסטיבל המתקיים מידי שנה בחודש מאי. וכמידי שנה לקראת הפסטיבל מופצים פליירים המבשרים על הפסטיבל ועל הפרטים הרלוונטים. מכיוון שברצוני להגיע ולצפות בפסטיבל, הלכתי מיוזמתי לקבל את הפלייר והקדשתי לו תשומת לב רבה יותר מאשר האדם הממוצע בדרך כלל מקדיש. אני מזכיר זאת על מנת להדגיש את משמעותן של הטעויות, כלומר אם אני שהקדשתי זמן לחפש את המידע הרלוונטי נתקלתי בקשיים, הרי שהאדם הממוצע, שיעיף מבט חטוף בלבד, בוודאי שלא ימצא.

טעות מספר 1 – עודף מידע

הפלייר הכיל מידע רב לגבי הפסיטבל – למשל שם הפסטיבל, הסלוגן של הפסטיבל, המיקום, שעת הפתיחה, נותני החסות, המשתתפים, המארגנים והפרסים. פרט אחד היה חסר – מתי הפסטיבל מתקיים? כמובן שהפרט היה בפלייר ובסופו של דבר מצאתי אותו אך הוא היה חבוי ולא מובלט מספיק.

טעות מספר 2 – צבעים

המושג צבעי הסוואה יתאר בצורה הטובה ביותר את השימוש באותיות כתומות על רקע צהוב במקום בו כתוב התאריך. חלק מהטקסט הופיע בצבע ירוק בולט אך המשכו בצבע כתום, הניגודיות בין הצבעים יצרה אשלייה שהטקסט נגמר איפה שרואים ירוק.

טעות מספר 3 – תמונות

תמונות הן דבר חשוב בעיצוב פליירים , הן כלי חשוב בהעברת המסר הוזיאולי. כמובן שבד"כ התמונות מעובדות בצורה שבה ישתלבו עם העיצוב הכללי. במקרה שלנו התמונות פשוט היו תחומות במסגרת,  לפעמים זה תואם המסר הפרסומי ולפעמים לא. מעבר לכך, התמונות היו רבות מידי.

טעות מספר 4 – פונטים

הפלייר החיל לפחות 6 פונטים שונים דבר שפשוט נראה מיותר וחסר טעם. יתרה מכך, חלקם של הפונטים היו בלתי קריאים.

 

עם קצת מחשבה ותיכנון ניתן להימנע מטעויות אומללות שיגרמו לנו עוגמת נפש. הפלייר הוא הפנים של העסק ויש לעצב את הפלייר עבור הלקוח הפוטנציאלי – נרצה לכבוש את ליבו תחילה ואח"כ לתת לו את הפרטים הבסיסיים להמשך. אם זו מכולת שכונתית נרצה שידע את הכתובות, אם זו מכבסה בשירות עד הבית נרצה שידע את מספר הטלפון. אין לנו צורך בפלייר שבו הכתובות שלנו מוצפנת או מספר טלפון לא קריא. 

bottom of page